John Kerry: SUA ar putea impune noi sancţiuni Rusiei dacă armistiţiul din Ucraina nu va fi respectat

Secretarul de Stat american, John Kerry, a declarat sâmbătă, la Londra, că Rusia riscă noi sancţiuni dacă nu va facilita respectarea armistiţiului în estul Ucrainei, în vigoare din 15 februarie.

399 afișări
Imaginea articolului John Kerry: SUA ar putea impune noi sancţiuni Rusiei dacă armistiţiul din Ucraina nu va fi respectat

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acordul de la Minsk nu este deschis interpretărilor. Nu este vag, nu este opţional. Prevede încetarea totală a ostilităţilor din data de 15 februarie, acces deplin al observatorilor OSCE (Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa) în zona de conflict şi retragerea armamentului greu", a spus Kerry după întrevederea pe care a avut-o cu ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, informează ziarul The Guardian.

"Dar sunt convins că Rusia va începe să îşi adreseze semne de întrebare dacă vor fi adoptate noi sancţiuni. Şi pot fi adoptate în continuare sancţiuni grave, cu impact profund negativ asupra economiei ruse", a adăugat şeful diplomaţiei americane.

"Dacă încălcările Acordului de la Minsk vor continua, în mod clar vor exista consecinţe, inclusiv unele care vor exercita presiuni asupra economiei Rusiei, care deja este afectată", a insistat Kerry.

"Preşedintele Barack Obama va stabili în următoarele zile ce măsuri suplimentare pot fi luate ca reacţie la încălcarea armistiţiului", a subliniat Kerry.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici