Jose Manuel Barroso: Ascensiunea partidelor eurosceptice este "extrem de îngrijorătoare"

Ascensiunea partidelor eurosceptice în scrutinul europarlamentar este un fenomen "extrem de îngrijorător", legat de scăderea încrederii cetăţenilor în elitele aflate la putere, afirmă preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

530 afișări
Imaginea articolului Jose Manuel Barroso: Ascensiunea partidelor eurosceptice este "extrem de îngrijorătoare"

Jose Manuel Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem extrem de îngrijoraţi de această tendinţă", a declarat Barroso.

"Încrederea cetăţenilor europeni în elite s-a diminuat în mod dramatic, apărând preocupări profunde şi temeri privind viitorul", a subliniat preşedintele CE.

"Europa este pe cale să depăşească cea mai mare criză financiară, economică şi socială de la începutul integrării europene şi până acum. Este vorba de cel mai mare test de rezistenţă cu care s-au confruntat până acum instituţiile europene", apreciază Barroso.

"Dar factorii care au favorizat ascensiunea euroscepticilor merg dincolo de criză", a adăugat Barroso, evocând şomajul, resentimentele faţă de străini şi problemele asociate imigraţiei.

"Este un teren fertil pentru ascensiunea populismului şi naţionalismului", a insistat preşedintele Executivului comunitar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici