Josef Fritzl, prieten în închisoare cu un austriac care plănuise răpirea unei românce

Austriacul Josef Fritzl, care este încarcerat pe viaţă pentru că şi-a sechestrat şi violat fiica timp de 24 de ani, s-a împrietenit în închisoare cu Wolfgang Schwarz, condamnat la zece ani de detenţie pentru tentativă de răpire a fiicei unui afacerist român, relatează Daily Express în ediţia online.

171 afișări
Imaginea articolului Josef Fritzl, prieten în închisoare cu un austriac care plănuise răpirea unei românce

Josef Fritzl, prieten în închisoare cu un austriac care plănuise răpirea unei românce (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fritzl, în vârstă de 74 de ani, s-a împrietenit şi cu alţi criminali în serie cunoscuţi din Austria, printre care şi Harald Sassak, condamnat pe viaţă pentru jefuirea şi uciderea a şapte pensionari. El este atât de sigur de protecţia noilor săi prieteni încât nu îi mai este frică să iasă din celulă, după ce a fost ameninţat de alţi deţinuţi că va fi ucis, din cauza faptelor sale.

Josef Fritzl, vinovat şi de uciderea unuia dintre cei şapte copii pe care i-a făcut cu fiica sa Elisabeth, s-a angajat în cadrul închisorii, câştigând aproape 150 de lire sterline pe lună (167 de euro). El spală vase, împătureşte lenjerie, curăţă mese şi mătură podele. Fritzl lucrează în prezent şase sau şapte ore pe zi alături de alţi 23 de bărbaţi.

Potrivit BBC News Online, în 2006, un tribunal austriac l-a condamnat la închisoare pe fostul campion olimpic Wolfgang Schwarz, pentru tentativă de răpire a fiicei unui bogat afacerist român. Austriacul Wolfgang Schwarz, campion olimpic la patinaj artistic la Grenoble, în 1968, a fost condamnat la închisoare, pentru că, în octombrie 2005, a plănuit să o răpească pe fiica în vârstă de 18 ani a lui Andrei Şerban.

Procurorii austrieci au afirmat că acesta a fost motivat de "lăcomie şi egoism", atunci când a plănuit să ceară o recompensă de patru milioane de dolari în schimbul fetei, care era studentă la Viena. Românul a cărui fată urma să fie răpită este primarul oraşului băcăuan Slănic-Moldova, om de afaceri care a făcut investiţii în mai multe domenii, printre care şi în turism.

Primarul Andrei Şerban a declarat atunci că l-a cunoscut pe austriac în urmă cu câţiva ani, când a închiriat pentru fiica lui casa din Viena care îi aparţinuse fostului campion olimpic.

În 2002, fostul campion, bolnav de cancer, a fost condamnat la 18 luni de închisoare cu suspendare, pentru că a obligat câteva tinere din Ţările Baltice să se prostitueze în bordelurile din capitala Austriei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici