Josep Borrell crede că barajul din Ucraina a fost distrus de Rusia

Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, a apreciat, vineri, că barajul Hidrocentralei Kahovka, din sud-estul Ucrainei, probabil a fost distrus de Rusia prin explozii controlate, deşi Moscova atribuie Kievului incidentul soldat cu 12 morţi.

330 afișări
Imaginea articolului Josep Borrell crede că barajul din Ucraina a fost distrus de Rusia

Josep Borrell crede că barajul din Ucraina a fost distrus de Rusia

"Barajul nu a fost bombardat. A fost distrus prin explozii produse în zonele turbinelor. Această zonă este sub contorlul Rusiei. Eu nu am fost de faţă pentru a şti cine a făcut acest lucru. Dar totul pare să indice că, dacă explozia a avut loc în zona aflată sub controlul Rusiei, este dificil de crezut că ar fi putut fi altcineva", a afirmat Borrell într-un interviu acordat Televiziunii publice spaniole.

"În orice caz, consecinţele pentru Ucraina sunt teribile din toate punctele de vedere: la nivel umanitar, pentru toate persoanele care şi-au pierdut locuinţele, şi pe planul mediului, pentru că distrugerea barajului va provoca o catastrofă ecologică", a subliniat Borrell, potrivit cotidianului Le Monde.

Conform celui mai recent bilanţ, cel puţin 12 persoane au murit în urma inundaţiilor produse după distrugerea parţială a barajului Hidrocentralei Kahovka, situat pe Fluviul Nipru, în sud-estul Ucrainei. Patru persoane au murit în zonele aflate sub control ucrainean, iar opt în zonele sub ocupaţie rusă.

Administraţia de la Kiev a atribuit Rusiei atacul asupra barajului Hidrocentralei Kahovka. Conform autorităţilor ucrainene, orăşelul Nova Kahovka şi alte 23 de localităţi rurale au fost inundate. La rândul său, Moscova a atribuit Ucrainei atacul, care ar avea rolul afectării zonelor sub ocupaţie rusă, inclusiv perturbării alimentării cu apă şi electricitate a regiunii Crimeea, anexată de Rusia din 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici