Joseph Biden cere ca protestele antirasism din SUA să fie paşnice

  • Joseph Biden cere ca protestele antirasism din SUA să se desfăşoare paşnic
  • Noi proteste au izbucnit în SUA după achitarea a doi poliţişti pentru o intervenţie controversată
  • Biden: "Protestele trebuie să fie paşnice"
149 afișări
Imaginea articolului Joseph Biden cere ca protestele antirasism din SUA să fie paşnice

FOTO: Profimedia

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, le-a cerut protestatarilor antirasism să evite violenţele, în contextul unei decizii judiciare prin care doi agenţi de poliţie au fost exoneraţi de răspundere penală după o intervenţie controversată.

O instanţă judiciară a decis că cei doi poliţişti au recurs în mod justificat la forţă când au deschis focul într-un apartament din Louisville (Kentucky). Intervenţia s-a soldat cu moartea unei femei de culoare, Breonna Taylor.

"Gândurile mele sunt la mama ei. Dar protestele trebuie să fie paşnice. Să nu întinaţi amintirea ei şi să nu o afectaţi pe mama ei prin violenţe. Ar fi total nepotrivit să se întâmple acest lucru", a declarat Joseph Biden, conform agenţiei Reuters.

Sute de persoane au protestat în oraşul Louisville după anunţarea sentinţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici