Joseph Biden este prudent faţă de China, vrea să se consulte cu aliaţii SUA în privinţa abordării

  • Joseph Biden se va consulta cu aliaţii SUA în privinţa abordării faţă de China
  • Preşedintele-ales al SUA: "Nu voi avea acţiuni rapide, iar acest lucru se aplică şi taxelor vamale"
  • "Cred că cea mai bună strategie faţă de China este cea în care suntem împreună cu fiecare dintre aliaţii noştri", a subliniat Biden
1985 afișări
Imaginea articolului Joseph Biden este prudent faţă de China, vrea să se consulte cu aliaţii SUA în privinţa abordării

Joseph Biden este prudent faţă de China, vrea să se consulte cu aliaţii SUA în privinţa abordării

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat, miercuri, că nu se va grăbi în relaţia cu Administraţia Chinei, explicând că se va consulta cu aliaţii SUA pentru stabilirea abordării faţă de Beijing.

Într-un interviu acordat cotidianului The New York Times, Joseph Biden a declarat că nu va anula imediat taxele vamale impuse Chinei de Administraţia Donald Trump, dar nici nu va aplica Etapa I a Acordului comercial dintre Washington şi Beijing.

"Nu voi avea acţiuni rapide, iar acest lucru se aplică şi taxelor vamale. Nu am de gând să fiu pripit asupra opţiunilor", a afirmat Joe Biden.

Preşedintele-ales al SUA a explicat că se va consulta cu aliaţii din Asia şi Europa pentru "elaborarea unei strategii coerente" faţă de China.

"Cred că cea mai bună strategie faţă de China este cea în care suntem împreună cu fiecare dintre aliaţii noştri sau cel puţin cu cei care erau aliaţii noştri. În primele săptămâni ale mandatului de preşedinte, voi avea prioritatea de revenire la poziţii comune cu aliaţii", a subliniat preşeditele-ales al Statelor Unite.

Administraţia Donald Trump a avut disensiuni puternice cu Beijingul, pe tema relaţiilor comerciale, gestionării pandemiei şi a crizelor din Hong Kong şi Taiwan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici