Joseph Biden: Rusia continuă să alimenteze conflictul din Ucraina trimiţând militari şi armament

Rusia continuă să trimită membri ai forţelor speciale şi echipamente militare pentru ajutarea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei, acuză vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, citat de Fox News.

924 afișări
Imaginea articolului Joseph Biden: Rusia continuă să alimenteze conflictul din Ucraina trimiţând militari şi armament

Joseph Biden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ucraina luptă pentru propria supravieţuire", a declarat Biden la Bruxelles, unde a avut întâlniri cu oficiali ai Uniunii Europene.

"Rusia continuă să amplifice conflictul din estul Ucrainei prin trimiterea de tancuri şi de mercenari pe care noi îi numim în mod eufemist «mici oameni verzi neinscripţionaţi», indivizi care sunt de fapt ofiţeri bine-antrenaţi ai serviciilor speciale", a adăugat Biden.

Peste 5.300 de oameni au murit, iar alte 12.000 de persoane au fost rănite de la începutul conflictului separatist din estul Ucrainei, în martie 2014, conform Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici