Joseph Borrell a primit aprobarea Parlamentului European pentru funcţia de Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe

Actualul ministru de Externe al Spaniei, Joseph Borrell, a primit marţi aprobarea Parlamentului European pentru a deveni viitorul Înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi politica de securitate, poziţie pe care o va ocupa de la 1 noiembrie, potrivit EFE.

416 afișări
Imaginea articolului Joseph Borrell a primit aprobarea Parlamentului European pentru funcţia de Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe

Joseph Borrell a primit aprobarea Parlamentului European pentru funcţia de Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe

Politicianul spaniol a obţinut sprijinul coordonatorilor, care reprezintă două treimi din membrii Comisiei de Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, după audierea de luni din comisie.

Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate este şef coordonator şi reprezentant al politicii comune externe şi de securitate (PESC) în cadrul Uniunii Europene. Poziţia este deţinută în prezent de Federica Mogherini.

Josep Borrell Fontelles s-a născut la 24 aprilie 1947 şi este membru al Partidului Muncitorilor şi Socialiştilor din Spania (PSOE), ocupând din 2008 funcţia de ministru al Afacerilor Externe al Spaniei.

Taguri:
ue,
ce,
pe

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici