Juan Guaido ar putea permite Statelor Unite să intervină în Venezuela/ China face apel la discuţii paşnice

Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei, a refuzat să elimine posibilitatea de a autoriza Statele Unite să intervină pentru a îl forţa pe Nicolas Maduro să renunţe la putere, relatează site-ul postului France 24.

2410 afișări
Imaginea articolului Juan Guaido ar putea permite Statelor Unite să intervină în Venezuela/ China face apel la discuţii paşnice

Juan Guaido ar putea permite Statelor Unite să intervină în Venezuela/ China face apel la discuţii paşnice

Preşedintele Adunării Naţionale, Juan Guaido, a declarat că ar face "orice este necesar pentru a salva oamenii".

"Vom face orice are un cost social scăzut şi care va genera stabilitatea în rezolvarea urgenţelor", a declarat Guaido.

Statele Unite au oferit ajutor umanitar, însă produsele se află în depozite din Columbia din cauză că trupele care îl susţin pe Maduro au blocat intrarea lor în ţară.

Juan Guaido estimează că aproximativ 300.000 de oameni ar putea să moară dacă nu vor primi ajutor umanitar urgent.

Venezuela trebuie să îşi rezolve problemele prin discuţii paşnice, iar China susţine efortul comunităţii internaţionale în acest sens, a declarat Ministerul chinez de Externe, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Majoritatea statelor UE, inclusiv Marea Britanie, Germania, Franţa şi Spania îl recunosc pe Juan Guaido ca fiind preşedintele interimar al Venezuelei.

Grupul Internaţional de Contact pentru Venezuela, care a fost inaugurat în cadrul unei reunui în capitala din Uruguay, a susţinut că o intervenţie militară ar agrava lucrurile.

Ministerul chinez de Externe a mai adăugat că susţine rolul comunităţii internaţionale şi că speră că toate părţile vor avea un rol constructiv.

"Problemele Venezuelei trebuie rezolvate de oamenii săi în conformitate cu constituţia şi legislaţia, prin dialog paşnic şi canale politice", a mai afirmat Ministerul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici