Juan Guaido, liderul opoziţiei de la Caracas, se va întoarce în Venezuela pentru noi proteste. Ce riscă acesta la intrarea în ţară

Juan Guaido, liderul opoziţiei de la Caracas, a anunţat că se va întoarce luni în Venezuela pentru a conduce un nou val de proteste faţă de regimul Maduro, deşi riscă să fie arestat de autorităţi pentru încălcarea interdicţiei de părăsire a ţării, informează postul France 24.

1256 afișări
Imaginea articolului Juan Guaido, liderul opoziţiei de la Caracas, se va întoarce în Venezuela pentru noi proteste. Ce riscă acesta la intrarea în ţară

Juan Guaido, liderul opoziţiei de la Caracas, se va întoarce în Venezuela pentru noi proteste. Ce riscă acesta la intrarea în ţară

Săptămâna trecută, Guaido a părăsit Venezuela pentru a efectua un turneu diplomatic în mai multe ţări din America Latină, inclusiv Brazilia, Paraguay, Argentina şi Ecuador, în încercarea de obţine sprijinul acestora pentru opoziţia anti-Maduro.

Guaido a afirmat pe Twitter că întoarcerea sa în Venezuela va fi o "provocare istorică" şi a îndemnat populaţia să iasă la noi proteste în perioada vacanţei de Carnaval.

"Dacă regimul îndrăzneşte să ne răpească, va fi ultima greşeală pe care o face", a adăugat liderul opoziţiei.

După plecarea în străinătate a lui Guaido, preşedintele de la Caracas, Nicolas Maduro, a sugerat că liderul opoziţiei ar putea fi arestat în momentul întoarcerii în Venezuela.

În ianuarie, Curtea Supremă a Venezuelei i-a interzis lui Guaido să părăsească ţara. Liderul opoziţiei este anchetat în legătură cu ceea ce procurorul general Tarek William Saab a declarat că reprezintă "infracţiuni serioase de încălcare a ordinii constituţionale".

Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul unei crize economice şi politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale şi abuzurile regimului de la Caracas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici