Julian Assange a fost ales "cel mai rău australian al anului"

Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a fost ales luni "cel mai rău australian al anului" de o revistă pentru bărbaţi, pentru că a publicat mii de documente diplomatice confidenţiale.

32 afișări
Imaginea articolului Julian Assange a fost ales "cel mai rău australian al anului"

Julian Assange a fost ales "cel mai rău australian al anului" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Assange, născut în Australia, s-a aflat în competiţie cu Dumnezeu, prinţesa Mary a Danemarcei şi premierul australian, Julia Gillard, pentru obţinerea acestui titlu nedorit, decernat în fiecare an de revista Zoo Weekly's.

"Puteţi să interpretaţi acest caz în orice fel, dar realitatea este că fondatorul WikiLeaks a încălcat regula care vrea ca «tot ceea ce este secret să rămână secret»", scrie revista.

Assange a publicat pe Internet mii de documente confidenţiale asupra războaielor din Irak şi Afganistan, dar şi note ale unor diplomaţi americani aflaţi în post în diverse părţi ale lumii.

El este cercetat de justiţia suedeză pentru acuzaţii de violenţe sexuale contra a două tinere, în august, iar în prezent se află în Marea Britanie, sub arest la domiciliu. Audierea în cadrul prodecurii de extrădare va avea loc la 7 şi 8 februarie.

Julian Assange afirmă că este victima unei manevre politice a autorităţilor suedeze.

Potrivit revistei, Assange şi-a disputat titlul acordat cu Dumnezeu, nominalizat din cauza inundaţiilor catastrofale din Australia. De asemenea, prinţesei Mary a Danemarcei, de origine australiană, i se reproşează că a căpătat un accent danez.

Julia Gillard a fost şi ea bine plasată pentru obţinerea acestui titlu, pentru felul cum a ajuns la putere, înlocuindu-l pe Kevin Rudd, după o puternică lovitură în cadrul partidului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici