Julian Assange, fondatorul Wikileaks, se va preda şi acceptă să fie extrădat în SUA, după ce Obama va comuta sentinţa lui Manning

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, se va preda şi va accepta să fie extrădat în Statele Unite, după ce preşedintele în funcţie Barack Obama îi va comuta sentinţa lui Chelsea Manning, informează The Independent.

2421 afișări
Imaginea articolului Julian Assange, fondatorul Wikileaks, se va preda şi acceptă să fie extrădat în SUA, după ce Obama va comuta sentinţa lui Manning

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, se va preda şi acceptă să fie extrădat în SUA, după ce Obama va comuta sentinţa lui Manning

Julian Assange va risca extrădarea către statul american şi va părăsi în cele din urmă ambasada Ecuadorului la Londra, a comunicat Wikileaks.

Assange a promis săptămâna trecută că dacă Barack Obama va garanta graţierea lui Chelsea Manning, se va preda şi va accepta să meargă în SUA pentru a fi judecat de instanţa americană.

În ultimele sale ore ca preşedinte în funcţie al SUA, Obama l-a graţiat pe Manning, care fusese închis pentru furnizarea unor documente secrete către Wikileaks.

Wikileaks a postat pe Twitter: ”Dacă Obama garantează clemenţa lui Manning, Assange va accepta să fie extrădat în SUA, în pofida cazului neconstituţional al Departamentului de Justiţie”. În momentul în care Wikileaks a postat acest lucru, graţierea nu era considerată a fi posibilă, dar preşedintele în funcţie a anunţat că îl va elibera pe Manning cu 30 de zile mai devreme decât era anunţat.

Preşedintele în funcţie Barack Obama a comutat pedeapsa soldatului Chelsea Manning, condamnat la 35 de ani de închisoare pentru furnizarea de documente secrete către WikiLeaks. Manning, care la momentul săvârşirii faptelor era bărbat, a declarat că a fost diagnosticat în 2013 cu disforie de gen şi un judecător din Kansas i-a aprobat fostului analist de informaţii al armatei cererea de a-şi schimba numele în Chelsea Elizabeth Manning.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici