Julian Assange va publica o carte anul viitor

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, va publica în martie 2013 cartea "Cypherpunks - Freedom and the Future of the Internet", tema fiind modul în care Internetul poate fi un instrument de supraveghere a persoanelor.

202 afișări
Imaginea articolului Julian Assange va publica o carte anul viitor

Julian Assange (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cartea conţine conversaţii între australianul refugiat de cinci luni în ambasada ecuadoriană de la Londra şi specialişti în domeniul Internetului - Jacob Appelbaum, expert american în securitatea informatică, Andy Müller-Maguhn, specialist german în tehnici de supraveghere şi criptare cibernetică, şi francezul Jérémie Zimmermann, purtătorul de cuvânt al asociaţiei europene Quadrature du Net.

Conform site-ului Actualitte.com, cartea va avea titlul în limba engleză "Cypherpunks - Freedom and the Future of the Internet" ("Rebeli cibernetici - Libertate şi Viitorul Internetului"). În franceză, cartea va apărea la Editura "Robert Laffont" şi se va intitula "Manuel d'insurrection. Comment Internet nous surveille" ("Manual de rebeliune. Cum ne supraveghează Internetul").

Cartea îi descrie pe "rebelii cibernetici" ca fiind apărători ai drepturilor cetăţenilor care utilizează metode de codificare electronică pentru a proteja comunicaţiile de spionajul corporatist şi guvernamental. Julian Assange afirmă, în această lucrare, că Internetul poate fi atât un instrument pentru exercitarea libertăţii, dar şi unul de reprimare.

Julian Assange, în vârstă de 41 de ani, este refugiat în ambasada Ecuadorului din Londra pentru a evita extrădarea în Suedia, unde este acuzat de presupuse agresiuni sexuale. Assange, jurnalist şi activist pentru drepturi civice, respinge acuzaţiile din Suedia, afirmând că autorităţile de la Stockholm doresc să îl extrădeze în Statele Unite, unde este acuzat de publicarea a zeci de mii de mesaje diplomatice şi militare secrete pe site-ul WikiLeaks.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici