Julian King, noul comisarul european nominalizat de Londra promite că va servi "numai interesul general european"

Julian King, diplomatul nominalizat de Londra să preia poziţia de comisar european pentru Securitate, s-a angajat să servească "numai interesul general european" în cazul în care numirea sa este aprobată de Parlamentul European, informează agenţia de ştiri Reuters.

749 afișări
Imaginea articolului Julian King, noul comisarul european nominalizat de Londra promite că va servi "numai interesul general european"

Julian King, noul comisarul european nominalizat de Londra promite că va servi "numai interesul general european"

Julian King a fost nominalizat de Londra după ce predecesorul său, Jonathan Hill, a demisionat din funcţia de comisar european pentru Securitate, în urma referendumului din Marea Britanie privind separarea de UE.

King a declarat în faţa parlamentarilor europeni că va respecta decizia populaţiei britanice, însă de asemenea va fi loial Uniunii Europene.

"Am susţinut cu tărie poziţia guvernului britanic în timpul campaniei privind referendumul din Marea Britanie," a mai precizat King.

"Am fost întotdeauna mândru să fiu britanic şi mândru să fiu european şi nu văd nici o contradicţie între cele două. Dar, la data de 23 iunie, majoritatea e compatrioţilor mei au decis că doresc să părăsească UE. Trebuie să respectăm această decizie."

Luând cuvântul în franceză, King a adăugat: "Pentru evitarea oricărui dubiu ... voi îndeplini sarcinile mele cât pot de bine în sensul de a servi interesul general european, şi numai interesul general european".

Nominalizat de David Cameron înainte de a demisiona din funcţia de premier, King aşteaptă aprobarea Parlamentului European pentru a prelua funcţia de comisar european pentru Securitate. În urma deciziei Marii Britanii de părăsi UE, King ar putea să fie ultimul comisar european nominalizat de Londra din istorie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici