Jumătate dintre britanici sunt în favoarea organizării unui nou referendum pe tema Brexit- Sondaj

Aproximativ jumătate dintre cetăţenii britanici se declară în favoarea organizării unui nou referendum pe tema Brexit, iar o treime dintre aceştia sunt de părere că vor avea de suferit în urma despărţirii de UE, arată datele unui sondaj publicat duminică, informează site-ul agenţiei Reuters.

1997 afișări
Imaginea articolului Jumătate dintre britanici sunt în favoarea organizării unui nou referendum pe tema Brexit- Sondaj

Jumătate dintre britanici sunt în favoarea organizării unui nou referendum pe tema Brexit- Sondaj

Potrivit sondajului publicat de publicaţia Mail on Sunday, 50% dintre britanici s-au declarat în favoarea organizării unui nou referendum pe tema Brexit, iar 34% au respins ideea organizării unei noi consultări populare pe această temă.

Conform sursei citate, acesta este primul sondaj de opinie important efectuat după informaţiile apărute săptămâna trecută cu privire la intenţia Guvernului Marii Britanii de a plăti circa 50 de milioane de euro pentru a debloca negocierile pe tema viitorului acord comercial cu UE.

În plus, sondajul scoate în evidenţă faptul că mai mult de o treime dintre britanici sunt de părăre că vor avea de suferit în urma despărţirii de Blocul comunitar. 35% dintre cei chestionaţi susţin că o vor duce mai rău din punct de vedere financiar după producerea despărţirii de UE, în timp ce doar 14% au o viziune pozitivă în această privinţă.

Sondajul a fost realizat de institutul Survation pe un eşantion de 1.003 persoane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici