Juncker: Copiii din România sau din Italia ar trebui să aibă acelaşi acces la vaccin anti-rujeolă

Copiii din România sau cei din Italia ar trebui să aibă acelaşi acces la vaccinuri anti-rujeolă la fel ca în restul Uniunii Europene, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul discursului anual susţinut la Bruxelles despre starea Blocului comunitar.

474 afișări
Imaginea articolului Juncker: Copiii din România sau din Italia ar trebui să aibă acelaşi acces la vaccin anti-rujeolă

Juncker: Copiii din România sau din Italia ar trebui să aibă acelaşi acces la vaccin anti-rujeolă

"Europa trebuie să fie o uniune a egalităţii de şanse, a tratamentului egal. Este inacceptabil ca în anul 2017 să mai moară copii de boli care ar trebui să fie deja eradicate în Europa. Copiii din România sau cei din Italia ar trebui să aibă acces, în aceeaşi măsură, la vaccin anti-rujeolă, la fel ca în restul Uniunii Europene. Fără drept de apel! Tocmai de aceea, cooperăm cu toate statele membre pentru a sprijini măsurile naţionale de vaccinare. Cazurile de decese care pot fi prevenite în Europa nu trebuie să existe", a spus Juncker.

Preşedintele Comisiei Europene s-a referit în continuare la ideea egalităţii de şanse în toate domeniile şi a unor condiţii similare în toate statele membre UE.

"De la Varna la Vigo nu trebuie să existe situaţii diferite. Acest lucru înseamnă un tratament egal al membrilor săi, fie ei mici sau mari, din Est sau din Vest din Nord sau din Sud. Nu pot exista consumatori de mâna a doua. Nu pot accepta ca cetăţenii din centrul şi estul UE să cumpere produse mai proaste decât în restul UE. Un slovac trebuie să aibă la fel de mult peşte în produsul fish fingers ca orice alt cetăţean european. Cehii ar trebui să aibă la fel de multă cacao în ciocolată precum oricine altcineva", a mai declarat Juncker.

Autorităţile şi consumatorii din ţări precum Ungaria, Slovacia sau România şi-au exprimat frustrarea că alimentele vândute de companii internaţionale în ţările lor au deseori ingrediente diferite şi de slabă calitate în comparaţie cu produsele vândute în alte ţări membre UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici