Juncker îndeamnă statele din Balcanii de Vest să continue reformele, pentru a putea adera la UE: "Nu este un vis, ci o realitate"

Statele din Balcanii de Vest trebuie să continue aplicarea reformelor, pentru a putea deveni membre ale Uniunii Europene, a declarat joi după-amiază Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, citat de site-ul agenţiei Reuters.

392 afișări
Imaginea articolului Juncker îndeamnă statele din Balcanii de Vest să continue reformele, pentru a putea adera la UE: "Nu este un vis, ci o realitate"

Juncker îndeamnă statele din Balcanii de Vest să continue reformele, pentru a putea adera la UE

Jean-Claude Juncker a efectuat în ultimele zile un turneu în Serbia, Muntenegru, Macedonia, Albania, Kosovo şi Bosnia-Herţegovina şi Bulgaria.

"Aderarea la UE nu este un vis, ci o realitate, o realitate care va veni", a declarat Jean-Claude Juncker joi după-amiază, la Sofia.

Oficialii europeni au stabilit ca termen anul 2025 pentru posibila admitere a Serbiei, Muntenegrului, Macedoniei, Albaniei, Bosniei-Herţegovina şi Kosovo în Uniunea Europeană. Cu ocazia unui summit al Balcanilor de Vest programat în mai la Sofia, liderii UE ar urma să exprime susţinere pentru obiectivul admiterii în anul 2025 a Serbiei şi Muntenegrului.

"Dar, mai important decât calendarul aderării, este să fie aplicate reforme substanţiale", a precizat Juncker.

În contextul demersurilor Rusiei în sensul creşterii influenţei, Bruxellesul insistă pentru admiterea statelor din Balcanii de Vest în Uniunea Europeană.

"Voi reveni la Bruxelles având convingerea, pe care deja o am, că locul ţărilor din Balcanii de Vest este în Uniunea Europeană", a subliniat şeful Comisiei Europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici