Juncker: Marea Britanie va fi responsabilă dacă nu se va ajunge la un Acord Brexit

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că el şi negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, vor face tot ce este posibil pentru a obţine un acord Brexit, iar dacă nu vor reuşi, va fi responsabilitatea Marii Britanii, potrivit Reuters.

1495 afișări
Imaginea articolului Juncker: Marea Britanie va fi responsabilă dacă nu se va ajunge la un Acord Brexit

Juncker: Marea Britanie va fi responsabilă dacă nu se va exista un Acord Brexit

Într-un interviu acordat unei publicaţii germane, Juncker a declarat că el şi Barnier lucrează intens la o înţelegere, pentru că ar fi o catastrofă pentru Marea Britanie şi Europa, dacă Marea Britanie ar părăsi UE fără un proces organizat de retragere.

„Negociatorul nostru principal, Michel Barnier, şi cu mine facem tot posibilul pentru a obţine un acord”, a spus el pentru cotidianul Augsburger Allgemeine. „Dar dacă nu vom reuşi până la urmă, responsabilitatea va fi exclusiv a părţii britanice.”, a adăugat acesta.

Marea Britanie este programată să părăsească UE pe 31 octombrie. Funcţionarii de la Bruxelles spun că premierul Boris Johnson a înregistrat puţine progrese în negocierea unui nou acord Brexit pentru a-l înlocui pe cel convenit de predecesoarea sa Theresa May, dar care a fost respins de trei ori de Parlamentul britanic.

Juncker a adăugat că negocierile privind o viitoare relaţie comercială dintre Marea Britanie şi UE ar fi foarte complicate de un Brexit dezordonat.

„Vom dori şi trebuie să asigurăm un acord de liber schimb. Dar asta nu se va întâmpla aşa, aşa cum îşi imaginează unii din Marea Britanie. Unele dintre tranzacţiile comerciale pe care le-am pecetluit în mandatul meu au avut nevoie de mulţi ani”, a spus el.

Taguri:
ue,
m britanie,
brexit

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici