Video Juncker, preşedintele CE: UE are nevoie de un cartier general pentru viitoarea armată europeană

Uniunea Europeană are nevoie de un cartier general pentru viitoarea armată europeană, a propus Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, într-un discurs rostit miercuri în Parlamentul European.

1656 afișări

"Trebuie să avem un cartier general european şi trebuie să depunem eforturi pentru o forţă comună europeană", a afirmat Juncker.

"Lipsa unei structuri militare permanente generează pierderi de ordin financiar pentru misiuni", a argumentat Jean-Claude Juncker, citat de BBC News online.

"O forţă militară comună europeană va fi complementară Alianţei Nord-Atlantice. Suplimentarea apărării în în Europa nu înseamnă diminuarea solidarităţii transatlantice", a subliniat preşedintele Comisiei Europene.

Un Fond european de apărare va stimula cercetările şi dezvoltarea în domeniul militar, a subliniat Jean-Claude Juncker.

Oficiali din cadrul Comisiei Europene au explicat ulterior, conform Reuters, că nu este vorba neapărat de crearea unei "armate europene" în adevăratul sens, ci de înfiinţarea unor structuri de unificare a forţelor armate naţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici