Juncker, reacţie nervoasă în urma ultimului gest al lui Viktor Orban: Formaţiunea politică Fidesz ar trebui să se retragă din Partidul Popular European

Formaţiunea politică a premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, ar trebui să părăsească Partidul Popular European, de centru-dreapta, a declarat marţi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, relatează site-ul Politico.eu.

7032 afișări
Imaginea articolului Juncker, reacţie nervoasă în urma ultimului gest al lui Viktor Orban: Formaţiunea politică Fidesz ar trebui să se retragă din Partidul Popular European

Juncker: Formaţiunea politică Fidesz ar trebui să se retragă din Partidul Popular European

Afirmaţiile lui Juncker au fost făcute în contextul în care Guvernul de la Budapesta a lansat o campanie împotriva preşedintelui Executivului UE, acuzând politicile privind imigranţii.

În luna octombrie, Juncker a declarat că Viktor Orban "nu mai are ce căuta" în grupul politic conservator.

Cea mai recentă campanie a lui Orban, anunţată luni într-o postare pe Facebook, cuprinde imagini cu feţele zâmbitoare ale lui Soros şi Juncker, cu textul "Şi voi aveţi dreptul să ştiţi ce pregăteşte Bruxellesul!".

 

"Împotriva minciunilor nu există prea multe lucruri pe care le puteţi face", a declarat Juncker despre campania Fidesz. El a spus, la o întâlnire publică de la Stuttgart, Germania, că liderul PPE, candidat pentru preşedinţia Parlamentul European, Manfred Weber, ar trebui să se întrebe "dacă este nevoie de această voce" în grupul politic.

PPE a făcut apel la eliminarea Fidesz din funcţiile sale în Parlamentul European, în special după ce deputaţii europeni au adoptat o moţiune anul trecut declarând că Ungaria riscă să încalce valorile fundamentale ale UE, declanşând aşa-numitul proces disciplinar în temeiul articolului 7 împotriva Budapestei.

În luna octombrie a anului trecut, Juncker a spus că Orbán în particular "nu mai are loc" în grupul conservator.

"Ei nu au votat pentru mine în Parlamentul European", a declarat Juncker marţi despre Fidesz. "Nici extrema dreaptă. Îmi aduc aminte de doamna [Marine] Le Pen, a spus:" Nu votez pentru tine ". Am spus: "Nu vreau votul vostru". Există anumite voturi pe care pur şi simplu nu le doresc".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici