Jurnalist britanic, John Cantlie, luat ostatic de Statul Islamic în urmă cu şase ani, probabil încă în viaţă

Se crede că jurnalistul britanic John Cantlie, care a fost luat ostatic în Siria de reţeaua teroristă Stat Islamic în anul 2012, este încă în viaţă, a declarat Ben Wallace, ministru adjunct de Interne în Guvernul de la Londra, potrivit postului CNN.

1589 afișări
Imaginea articolului Jurnalist britanic, John Cantlie, luat ostatic de Statul Islamic în urmă cu şase ani, probabil încă în viaţă

Ben Wallace: Un jurnalist britanic, John Cantlie, luat ostatic de SI în urmă cu şase ani, probabil încă în viaţă

Oficialul britanic le-a spus marţi reporterilor că Guvernul de la Londra crede că jurnalistul este în continuare ţinut ostatic de Stat Islamic, acesta apărând de mai multe ori în materiale de propagandă ale reţelei teroriste.

Iniţial, jurnalistul a apărut, în clipurile video ale Stat Islamic, îmbrăcat într-o salopetă portocalie specifică deţinuţilor, iar ulterior ca aşa-zis reporter străin pe străzile localităţilor controlate de reţeaua teroristă.

Întrebat despre situaţia ostaticilor britanici din întreaga lume, Wallace a declarat că Marea Britanie nu plăteşte răscumpărări şi recomandă şi altor ţări să nu facă acest lucru.

Wallace a afirmat că John Cantlie esre cel mai proeminent ostatic britanic şi se crede că este încă în viaţă, fără însă să ofere mai multe detalii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici