Jurnalist cunoscut, ucis într-un atentat cu maşină-capcană în Kiev

Jurnalistul Pavel Şeremet, ce lucra la ziarul online de investigaţii Ukraiinska Pravda, a fost ucis miercuri dimineaţă într-un atentat cu maşină-capcană, în centrul Kievului, informează site-ul agenţiei Reuters.

4403 afișări
Imaginea articolului Jurnalist cunoscut, ucis într-un atentat cu maşină-capcană în Kiev

Jurnalist cunoscut, ucis într-un atentat cu maşină-capcană în Kiev

În momentul exploziei vehiculului, Pavel Şeremet se îndrepta cu maşina proprietarului ziarului la care lucra spre locul de muncă, a anunţat un consultant al Ministerului de Interne, Anton Geraşcenko.

Doi martori au declarat reporterilor agenţiei Reuters că au auzit un zgomot puternic, apoi au văzut flăcările de sub maşina carbonizată, din mijlocul străzii.

"Sunt în stare de şoc, nu ştiu ce să spun, este o chestiune de onoare pentru poliţie să investigheze cazul", a declarat şeful forţelor de poliţie naţională, Hatia Dekanoidze.

"Mă voi ocupa personal de acest caz", a mai adăugat aceasta.

Prim-ministrul Ucrainei, Volodimir Groisman, a postat un mesaj pe site-ul de socializare Facebook, spunând: " Ziua a început cu o veste îngrozitoare. Cunoscutul jurnalist Pavel Şeremet a fost ucis în această dimineaţă".

Fondatorul ziarului Ukrayinska Pravda, Georgi Gongadze, era un jurnalist investigativ ce a fost ucis în urmă cu 16 ani. Incidentul a ajutat la precipitarea Revoluţiei Portocalii din Ucraina. Trupul acestuia a fost găsit decapitat într-o pădure din apropierea oraşului Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici