Jurnalist sirian, ucis în nordul Siriei, într-un atac cu maşină-capcană, atribuit grupării Stat Islamic

Un jurnalist sirian a murit în regiunea nordică a Siriei, într-un atac cu maşină-capcană, atribuit organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), informează site-ul publicaţiei The New York Times.

202 afișări
Imaginea articolului Jurnalist sirian, ucis în nordul Siriei, într-un atac cu maşină-capcană, atribuit grupării Stat Islamic

Jurnalist sirian, ucis în nordul Siriei, într-un atac cu maşină-capcană, atribuit SI

Salih Mahmud Leyla, în vârstă de 27 de ani, a murit într-un atac cu maşină-capcană care a avut loc joi seară, în oraşul Hreitan, din nordul provinciei Alep, situată în regiunea nordică a ţării, potrivit agenţiei naţionale de presă din Turcia, Anadolu Agency.

Atacul ar fi atribuit organizaţiei teroriste Stat Islamic. În provincia Alep, se desfăşoară lupte intense între forţele guvernamentale siriene şi rebelii care contestă regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, printre aceşti insurgenţi aflându-se şi militanţi ai grupurilor teroriste precum Stat Islamic.

Salih Mahmud Leyla, originar chiar din oraşul Alep, era angajat al unei agenţii locale de ştiri din nordul Siriei. El trimisese fotografii şi înregistrări video ale confruntărilor armate din nordul Siriei. În luna iulie, a fost rănit în timp ce transmitea despre confruntările din Alep, fiind transportat în Turcia pentru a primi îngrijiri medicale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici