Jurnalistă rusă, care urma să-l intervieveze pe preşdintele moldovean Igor Dodon, oprită să intre în Republica Moldova

Daria Aslamova, jurnalistă de la publicaţia rusă Komsomolskaya Pravda, care urmă să-l intervieveze pe preşedintele moldovean Igor Dodon, a fost oprită pe Aeroportul din Chişinău, fiind nevoită să plece înapoi în Rusia, via Bucureşti, informează agenţia de ştiri Tass.

2208 afișări
Imaginea articolului Jurnalistă rusă, care urma să-l intervieveze pe preşdintele moldovean Igor Dodon, oprită să intre în Republica Moldova

Jurnalistă rusă, ce urma să-l intervieveze pe preşdintele moldovean Igor Dodon, oprită când încerca să intre în R.Moldova

Publicaţia rusă a comunicat marţi că autorităţile de la Chişinău nu au oferit un motiv pentru interzicerea accesului jurnalistei în Republica Moldova.

"Nu ştiu de ce Daria Aslamova a primit interdicţia de a intra în Moldova. Aveam un acord cu ea. Urma să-i acord un interviu. Voi clarifica situaţia", a declarat preşedintele Dodon pentru Komsomolskaya Pravda.

Aslamova a fost nevoită să ia un avion spre Bucureşti, de unde ar urma să plece înapoi în Rusia.

Jurnalista a declarat că regretă acţiunile agenţilor Poliţiei de frontieră din Republica Moldova care au refuzat să-o ofere o explicaţie scrisă pentru refuzul de a îi permite intrarea în ţară.

Serviciul de presă a Poliţiei de frontieră din Republica Moldova a comunicat că Aslamova nu a primit dreptul de a intra în ţară "întrucât scopul vizitei nu a fost indicat", precizând că "nu este vorba de o interdicţie".

Anterior, autorităţile moldovene au oprit intrarea în ţară mai multor jurnalişti, figuri publice şi politologi ruşi.

În luna iulie, deputatul rus Pavel Şperov şi un grup de artişti care urmau să meargă în regiunea separatistă moldoveană Transnistria pentru festivităţi organizate la 25 de ani de la începerea operaţiunii ruse de menţinere a păcii au fost opriţi pe Aeroportul din Chişinău şi au plecat înapoi în Rusia.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în Republica Moldova, în luna august, după ce acesta a făcut o serie întreagă de declaraţii şi comentarii publice considerate de Guvernul de la Chişinău drept denigratoare şi ofensatore la adresa Republicii Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici