Jurnaliştii din companiile deţinute de statul ungar au nevoie de aprobare pentru a scrie despre Greta Thunberg / Reacţia activistei

  • Jurnaliştii care lucrează la companiile media deţinute de statul ungar trebuie să primească aprobare specială pentru a scrie despre diverse subiecte, potrivit Politico
  • Pe lista de subiecte se află şi cele legate de Greta Thunberg, care a reacţionat pe Twitter
  • Măsura a fost criticată de mai multe organizaţii non-guvernamentale
1416 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii din companiile deţinute de statul ungar au nevoie de aprobare pentru a scrie despre Greta Thunberg / Reacţia activistei

Sursa: profimedia Images

Jurnaliştii care lucrează la companiile media deţinute de statul ungar au nevoie de aprobare pentru a putea scrie despre o serie de subiecte considerate sensibile de către Guvernul Orban, reiese dintr-o serie de e-mail-uri interne, prezentate de Politico.

Potrivit acestor e-mail-uri, jurnaliştii trebuie să primească aprobare pentru a scrie, printre altele, despre tânăra activistă de mediu Greta Thunberg. Ea a reacţionat pe Twitter la aflarea informaţiei, susţinând că libertatea presei nu este negociabilă.

„Liste ca aceasta nu ar trebui să existe niciodată. Dar, dat fiind că există, bănuiesc că e o onoare să mă aflu pe ea. Asta arată importanţa democraţiei. Libertatea presei nu este negociabilă”, a scris Greta Thunberg.

Lista de subiecte pentru care jurnaliştii ar avea nevoie de aprobări mai include subiecte legate de politicile europene, migraţie, terorism şi biserică.

Măsura a fost criticată de organizaţii precum Reporteri fără Frontiere şi Human Rights Watch, care susţin că aceasta este o formă de îngrădire a libertăţii presei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici