Jurnalul lui Osama ben Laden: Teroristul plănuia atentate de Ziua Independenţei, Crăciun şi 11 septembrie - VIDEO

Jurnalul lui Osama ben Laden include informaţii despre importanţa de a ataca Statele Unite şi o listă cu datele importante din calendarul american, respectiv Ziua Independenţei, Crăciunul sau împlinirea a zece ani de la atacurile din 11 septembrie, a declarat un oficial citat de CNN.

2755 afișări
Imaginea articolului Jurnalul lui Osama ben Laden: Teroristul plănuia atentate de Ziua Independenţei, Crăciun şi 11 septembrie - VIDEO

Jurnalul lui Osama ben Laden: Teroristul plănuia atentate de Ziua Independenţei, Crăciun şi 11 septembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anchetatorii americani cred că informaţii similare sunt conţinute şi în alte documente, a declarat sursa citată. Ideea de a viza trenuri de călători, asupra căreia autorităţile au avertizat săptămâna trecută, a fost aflată din acest jurnal.

Pentru moment însă, afirmă oficialul, nu există informaţii despre momentul, data sau locul vreunui atac specific, iar multe dintre aceste însemnări sunt văzute mai degrabă ca idei ale lui ben Laden decât ca planuri reale.

În acelaşi jurnal, Osama ben Laden calculase câţi americani ar trebui să ucidă pentru a forţa Statele Unite să se retragă din Orientul Mijlociu, relatează BBC News Online. Liderul Al-Qaida ar fi conchis că numai mii de morţi, ca în atacurile din 11 septembrie, ar fi fost suficient pentru acest lucru, afirmând că atacurile mai mici decât cele din 11 septembrie nu au impactul dorit.

El scrie că şi alte oraşe americane, cum ar fi Los Angeles, ar trebui luate drept ţintă, nu numai New York.

Planurile lui ben Laden includ comploturile din Europa de anul trecut când călătorii şi ambasadele au fost în alertă, potrivit unor oficiali americani.

Totodată, precizează sursele citate, ben Laden ar fi comunicat cu exteriorul prin mesaje scrise pe stick-uri de memorie, locuinţa sa neavând telefon sau acces la Internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici