Justin Trudeau este „extrem de îngrijorat” de situaţia din Hong Kong

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a transmis luni că este extrem de îngrijorat de evenimentele din Hong Kong şi a îndemnat autorităţile chineze să gestioneze protestele cu tact, relatează Reuters.

725 afișări
Imaginea articolului Justin Trudeau este „extrem de îngrijorat” de situaţia din Hong Kong

Justin Trudeau este „extrem de îngrijorat” de situaţia din Hong Kong

„Suntem extrem de îngrijoraţi de situaţia din Hong King. Este necesară deescaladarea tensiunilor, autorităţile locale trebuie să asculte îngrijorările foarte serioase ale cetăţenilor chinezi”, a declarat Trudeau, a cărui ţară este implicată într-un conflict comercial şi diplomatic cu Administraţia de la Beijing.

„Facem apel la pace, ordine şi dialog. Facem apel Chinei să fie foarte atentă în modul în care gestionează cererile legitime ale cetăţenilor care au îngrijorări în Hong Kong”, a adăugat prim-ministrul canadian.

De asemenea, prim-ministrul canadian a transmis că Administraţia de la Ottawa este concentrată pe protejarea intereselor Chinei în Hong Kong.

Protestele prodemocraţie din Hong Kong durează de peste două luni, izbucnind ca reacţie la un controversat proiect de lege care ar fi facilitat extrădările în China.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici