Justin Trudeau: Lucrăm din greu pentru a-l convinge pe Donald Trump de beneficiile NAFTA

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat marţi că va încerca să-l convingă pe preşedintele american Donald Trump că Acordul Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA) este în beneficiul Statelor Unite şi a altor ţări, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

228 afișări
Imaginea articolului Justin Trudeau: Lucrăm din greu pentru a-l convinge pe Donald Trump de beneficiile NAFTA

Justin Trudeau: Lucrăm din greu pentru a-l convinge pe Donald Trump de beneficiile NAFTA

"Lucrăm din greu pentru a ne asigura că vecinul nostru din sud recunoaşte cât de bun este NAFTA şi faptul că a fost benefic pentru economia noastră, pentru economia lor şi a lumii", a spus Trudeau, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elveţia).

Negociatori din Canada şi SUA s-au întâlnit la Montreal pentru a stabili o nouă versiune a acordului comercial, după ce Donald Trump a insistat că înţelegerea defavorizează companiile şi angajaţii americani.

Canada este cel mai mare partener comercial al Statelor Unite şi se bucură de una dintre cele mai importante relaţii comerciale din lume - în valoare de aproape 882 miliarde de dolari în 2016.

Acordul Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA) a fost semnat în 1992 între SUA, Canada şi Mexic. NAFTA acoperă o piaţă de 375 milioane de consumatori, iar scopul acestui acord este liberalizarea omerţului cu produse şi servicii, prin eliminare de bariere tarifare şi netarifare între părţi şi prin liberalizarea investiţiilor intra-zonale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici