Justin Trudeau: Nu există o motivaţie politică în arestarea fiicei fondatorului Huawei

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a declarat joi că Guvernul Canadei nu a avut nicio implicare în arestul lui Meng Wanzhou, fiica fondatorului companiei chineze Huawei, relatează BBC şi Reuters.

2066 afișări
Imaginea articolului Justin Trudeau: Nu există o motivaţie politică în arestarea fiicei fondatorului Huawei

Justin Trudeau: Nu există o motivaţie politică în arestarea fiicei fondatorului Huawei

Trudeau a transmis că Administraţia de la Ottawa a fost notificată cu câteva zile în avans de planul de a o aresta pe Meng Wanzhou, care urmează să fie extrădată în Statele Unite. Prim-ministrul nu a oferit mai multe detalii, având în vedere că Wanzhou urmează să fie audiată vineri.

„Autorităţile competente au luat decizia în acest caz, fără vreo implicare politică sau ingerinţă. Am fost anunţaţi cu câteva zile înainte de acest plan”, a declarat Trudeau.

De asemenea, Justin Trudeau a anunţat că nu a discutat despre această problemă cu alţi oficiali internaţionali.

Meng Wanzhou, fiica fondatorului Huawei şi director financiar al companiei, a fost arestată sâmbătă pe aeroportul din Vancouver. China a cerut eliberarea sa imediată, catalogând arestul drept o încălcare a drepturilor omului.

Momentan nu se cunoaşte motivul exact al arestării. Motivul arestului este încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite, a transmis o sursă familiară situaţiei.

Autorităţile din Statele Unite au început să cerceteze compania Huawei din anul 2016, sub suspiciunea că aceasta trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran şi alte ţări, lucru care încalcă legile de exporturi din SUA.

Într-un comunicat oficial, reprezentanţii companiei Huawei au transmis că nu cunosc niciun motiv pentru care Wanzhou ar fi putut fi arestată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici