Justiţia franceză autorizează expulzarea zonei de sud a "junglei" de la Calais

Tribunalul administrativ din Lille a respins joi recursul unor asociaţii care se opuneau evacuării unei părţi a taberei de la Calais, însă expulzarea nu se va aplica "spaţiilor sociale", relatează Le Monde în pagina electronică.

Justiţia franceză autorizează expulzarea zonei de sud a "junglei" de la Calais

Opt asociaţii au sesizat justiţia printr-un referat pe această temă, argumentând că operaţiunea - prevăzută iniţial pentru miercuri - a fost decisă fără să se propună soluţii suficiente în vederea unei mutări a migranţilor.

Ele subliniau, de asemenea, că numărul migranţilor vizaţi de evacuare - aproximativ 1.000 potrivit statului - este, în realitate, de trei ori mai mare.

Premierul francez Manuel Valls dădea asigurări marţi că evacuarea va dura cât să ofere un "răspuns umanitar" migranţilor în căutarea unei căi de trecere către Marea Britanie.

Tribunalul a stabilit că planul de evacuare a taberei este legal.

Autorităţile publice au anunţat că spaţii publice precum locuri de cult sau şcoli nu vor fi desfiinţate în cadrul acestei "operaţiuni umanitare".

Locuitorii taberei sunt originari în principal din Orientul Mijlociu, Afganistan şi Africa şi speră să traverseze Canalul Mânecii în Marea Britanie.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
FRANŢA ,
JUSTIŢIE ,
MIGRARE
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
DIVORŢEAZĂ! Anunţul făcut după 30 de ani de căsătorie: „S-a şi mutat de acasă”