Justiţia italiană a ridicat interdicţia de a ocupa o funcţie publică, aplicată lui Berlusconi. Forza Italia: "În sfârşit, cinci ani de nedreptate au ajuns la final. Berlusconi poate fi din nou un candidat"

Tribunalul din Milano a decis, sâmbătă, ridicarea interdicţiei de a ocupa o funcţie publică aplicată fostului premier italian Silvio Berlusconi, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

586 afișări
Imaginea articolului Justiţia italiană a ridicat interdicţia de a ocupa o funcţie publică, aplicată lui Berlusconi. Forza Italia: "În sfârşit, cinci ani de nedreptate au ajuns la final. Berlusconi poate fi din nou un candidat"

Justiţia italiană a ridicat interdicţia de a ocupa o funcţie publică, aplicată lui Berlusconi. Forza Italia: "În sfârşit, cinci ani de nedreptate au ajuns la final. Berlusconi poate fi din nou un candidat"

Berlusconi a fost condamnat pentru fraudă fiscală în 2013, aspect ce a dus la demiterea sa din camera superioară a Parlamentului italian şi aplicarea interdicţiei de a ocupa o funcţie publică pentru următorii şase ani.

Cu toate acestea, instanţa din Milano a decis ca interdicţia aplicată fostului premier itallian să fie ridicată mai devreme pentru bună purtare.

”În sfârşit, cinci ani de nedreptate au ajuns la sfârşit. Berlusconi poate fi din nou un candidat", se arată într-un comunicat al formaţiunii Forza Italia, partidul lui Berlusconi.

Berlusconi, în vârstă de 81 de ani, a ocupat funcţia de premier al Italiei de patru ori.

În cadrul alegerilor parlamentare din luna martie, Berlusconi a desfăşurat o campanie activă, însă Forza Italia a obţinut rezultate sub aşteptări. Din cauza condamnării sale, Berlusconi nu a putut fi candidat pentru partidul său, ceea ce va fi posibil acum în caz de noi alegeri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici