Kadhafi ar fi dispus să renunţe la putere dacă fiul său va putea participa la alegeri

Liderul libian Muammar Kadhafi s-a oferit să renunţe la putere dacă fiului său i se va permite să participe la alegerile viitoare, susţine cotidianul rus Kommersant, citând o sursă de "nivel înalt" de la Kremlin, relatează Daily Mail.

450 afișări
Imaginea articolului Kadhafi ar fi dispus să renunţe la putere dacă fiul său va putea participa la alegeri

Kadhafi ar fi dispus să renunţe la putere dacă fiul său va putea participa la alegeri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este însă improbabil ca această condiţie să fie acceptată de Consiliul Naţional de Tranziţie, "guvernul" rebelilor din Benghazi.

Purtătorul de cuvânt al lui Kadhafi, Moussa Ibrahim, a dezminţint informaţiile potrivit cărora colonelul vrea să încheie o înţelegere. "Kadhafi nu negociază. Libienii vor muri să îl apere", a declarat el.

Regimul susţine că este în contact cu liderii rebeli din străinătate în ţări ca Italia şi Norvegia. Dar acestea se referă la încetarea focului, ajutorul umanitar şi începerea dialogului între libieni, susţine Ibrahim.

Săptămâna trecută, Saif a lansat noi ameninţări la adresa aliaţilor NATO, afirmând că aceştia vor deveni "ţinte legitime".

Totodată, Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Kadhafi şi a fiului său pentru crime împotriva umanităţii, inclusiv crimă şi tortură,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici