Kadhafi cere desfiinţarea Elveţiei şi împărţirea acesteia între Franţa, Italia şi Germania

Liderul libian Muammar Kadhafi a prezentat Naţiunilor Unite o moţiune în care cere desfiinţarea Elveţiei şi împărţirea teritoriului acestei ţări între Franţa, Italia şi Germania, informează Daily Mail în ediţia electronică.

42 afișări
Imaginea articolului Kadhafi cere desfiinţarea Elveţiei şi împărţirea acesteia între Franţa, Italia şi Germania

Kadhafi cere desfiinţarea Elveţiei şi împărţirea acesteia între Franţa, Italia şi Germania (Imagine: Mediafax Foto)

Muammar Kadhafi urmează să prezinte detaliile acestui plan după ce Libia va prelua la 15 septembrie preşedinţia Adunării Generale ONU.

Liderul libian prezentase iniţial această idee cu ocazia summitului G8 desfăşurat în Italia în iulie.

"Elveţia este o mafie mondială, nu un stat. Este formată dintr-o comunitate italiană care trebuie să revină Italiei, dintr-o comunitate germană care trebuie să revină Germaniei şi dintr-o comunitate franceză care aparţine Franţei", spunea Kadhafi în iulie.

Ministerul elveţian de Externe consideră că este vorba de o campanie unilaterală împotriva intereselor elveţiene.

"Suntem îngrijoraţi că Libia ar putea folosi mandatul de un an la preşedinţia Adunării Generale ONU pentru a afecta reputaţia Elveţiei", a reacţionat deputata elveţiană Christa Markwalder.

Relaţiile Libiei cu Elveţia au devenit tensionate după ce fiul lui Kadhafi, Hannibal (33 de ani) şi soţia lui însărcinată au fost arestaţi la Geneva anul trecut sub acuzaţia de agresare a unei cameriste într-un hotel. După două zile cei doi au fost eliberaţi, iar acuzaţiile au fost retrase, dar Kadhafi a ripostat prin retragerea a cinci miliarde de dolari din bănci elveţiene, prin închiderea unor companii elveţiene din Libia şi prin arestarea unor elveţieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici