Kadhafi schimbă tactica: Nu mai prevede un atac împotriva oraşului Benghazi

Colonelul libian Muammar Kadhafi a schimbat tactica, din motive umanitare, şi nu mai prevede să atace oraşul Benghazi, fieful rebelilor, a anunţat joi seara CNN, imediat după ce ONU a aprobat un recurs la forţă contra regimului libian.

36 afișări
Imaginea articolului Kadhafi schimbă tactica: Nu mai prevede un atac împotriva oraşului Benghazi

Kadhafi schimbă tactica: Nu mai prevede un atac împotriva oraşului Benghazi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tocmai am primit un telefon de la unul dintre fiii lui Kadhafi, Seif (al-Islam)", a declarat un corespondent al CNN la Tripoli, Nic Robertson.

"A spus că sunt pe cale să schimbe tactica la Benghazi, că armata nu va intra în Benghazi. Ea va ocupa poziţii în jurul fiefului" rebelilor, a adăugat corespondentul.

Liderul libian a anunţat joi că forţele guvernamentale urmau să atace, în cursul serii, Benghazi, fieful rebeliunii din estul ţării, într-un mesaj sonor transmis de televiziunea libiană.

"Motivul (acestei schimbări tactice) este că se aşteaptă la un exod umanitar. Se aşteaptă ca oamenilor să le fie frică de ceea ce se va întâmpla, iar el (Seif al-Islam) a spus că armata va fi acolo pentru a-i ajuta să iasă" din oraş, a declarat jurnalistul postului american de televiziune.

Consiliul de Securitate al ONU a votat, joi seara, în favoarea folosirii forţei contra trupelor colonelului Kadhafi, deschizând calea loviturilor aeriene în Libia.

Trupele libiene "vor ocupa poziţii în afara (oraşului). Guvernul va trimite (la Benghazi) doar poliţia şi forţele specizalizate în lupta contra terorismului, pentru a dezarma rebelii", a adăugat corespondentul CNN, citându-l, în continuare, pe Seif al-Islam şi subliniind că fiul colonelului Kadhafi l-a sunat cu puţin înainte de votul ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici