Kadhafi, subiect de ironii pe Internet: Nu îmi reproşaţi nebunia mea, doar în asta excelez - VIDEO

Muammar Kadhafi a devenit o ţintă a ironiilor şi glumelor pe Internet, chiar într-un moment în care liderul libian reprimă sângeros insurecţia din ţara sa. Clipurile video care parodiază discursurile uneori mai puţin inteligibile ale "Ghidului", caricaturile şi glumele, unele puţin macabre, se multiplică pe Internet, liderul aflat la putere în Libia în ultimii 42 de ani fiind calificat drept un "bolnav mintal" sau un "lunatic periculos".

58 afișări
Imaginea articolului Kadhafi, subiect de ironii pe Internet: Nu îmi reproşaţi nebunia mea, doar în asta excelez - VIDEO

Kadhafi, subiect de ironii pe Internet: Nu îmi reproşaţi nebunia mea, doar în asta excelez - VIDEO

"Televiziunea libiană ameninţă să redifuzeze discursul lui Kadhafi, dacă rebelii nu se predau", potrivit unei glume în limba arabă, ca aluzie la recentele sale alocuţiuni-fluviu.

De la începutul insurecţiei soldate până în prezent cu 6.000 de morţi, potrivit Ligii libiene a drepturilor omului, liderul nu i-a menajat pe rebeli, numindu-i "şobolani", "microbi", tineri îndopaţi cu "pastile halucinogene", afirmând în acelaşi timp că poporul său îl "adoră".

"Poporul vrea să înţeleagă discursul!", "Poporul vrea să aibă grijă de preşedinte!", potrivit unor sloganuri ironice postate pe site-ul de socializare Facebook.

Pe una din zecile de pagini care îi sunt consacrate pe Facebook, colonelul "ia cuvântul": "vom începe dialogul cu tinerii rebeli imediat ce efectul halucinogenelor va dispărea".

Alte mesaje sunt: "Nu îmi reproşaţi nebunia mea, doar în asta excelez", "Eu am construit Libia, eu o voi distruge".

O altă pagină oferă "un preţ inestimabil celui care găseşte o creatură în viaţă care este la fel de proastă ca Muammar Kadhafi".

Dar clipurile video sunt cele care fac furori, ele fiind vizionate de mii de persoane.

Într-unul din ele, Kadhafi devine personajul principal din "Looney Tunes", celebra serie americană de desene animate: canarul Daffy Duck este înlocuit de Ga-Daffy, al cărui discurs se reduce la un măcăit aprins.

În alte clipuri, diverse persoane aleg să îl întruchipeze direct pe liderul libian. Într-unul, falsul Kadhafi este într-o "grotă", îmbrăcat ca liderul libian şi cu nelipsiţii ochelari de soare.

El gesticulează şi adresează insulte, criticând în special imperialismul şi arabii, dar publicul său este reprezentat doar de o găină vizibil înspăimântată de strigătele sale.

În clipurile "francofone", umoristul Jamel Debouzze îl personifică pe "amiral împărat general colonelul Sadafi" - combinaţie între numele fostului dictator irakian Saddam Hussein şi cel al lui Kadhafi, care colecţionează titluri, între care şi cel de "Rege al regilor tradiţionali din Africa".

"Am făcut totul pentru tine, dragostea mea, am ameninţat ONU, am terorizat Commonwealth-ul, am organizat două sau trei genociduri care s-au desfăşurat foarte bine, ce pot să mai fac", îi spune Sadafi "amantei" sale, care îi reproşează că nu este pe prima pagină a ziarelor.

Acest "cuceritor" deseori înconjurat de femei în uniformă militară - "amazoanele" sale - apare într-un clip în care discursul său este înlocuit de o muzică tehno pe care dansează o femeie purtând o lenjerie atrăgătoare.

Violenţa reprimării insurecţiei l-a inspirat şi pe cântăreţul algerian Cheb Rochdi, următorul său cântec fiind unul satiric, intitulat "Kadhafi, Hitler al arabilor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici