Kadhafi, susţinut pe Facebook de 40.000 de oameni din Serbia şi Muntenegru

Aproape 40.000 de persoane şi-au exprimat sprijinul pentru liderul libian Muammar Kadhafi, pe reţeaua Facebook, în Serbia şi Muntenegru, două ţări care îşi amintesc de cele 11 săptămâni de bombardamente ale NATO din 1999.

60 afișări
Imaginea articolului Kadhafi, susţinut pe Facebook de 40.000 de oameni din Serbia şi Muntenegru

Kadhafi, susţinut pe Facebook de 40.000 de oameni din Serbia şi Muntenegru

"Stop agresiunii UE şi a Statelor Unite!!! Libertate pentru Libia!!!", proclamă un mesaj postat pe site-ul grupului Facebook intitulat "Sprijin pentru Muammar al-Kadhafi din partea poporului Serbiei".

"Priviţi cum trăgeau asupra civililor în Serbia! Fac acelaşi lucru în Libia", apreciază un alt utilizator de Internet. Aproximativ 35.800 de persoane s-au alăturat marţi site-ului, pe care au fost publicate înregistrări video cu bombardamentele din 1999. "Colonele, rezistaţi!", scria un alt utilizator.

În Muntenegru, peste 1.700 de persoane au făcut acelaşi lucru, tot pe Facebook.

"Generale, rezistă", "No war" (Fără război), "Nu lăsa demon-craţia să intre în casa ta", se putea citi pe pagina Facebook intitulată "Kadhafi, fratele nostru, Muntenegrul este alături de tine".

Aceste iniţiative au fost lansate după declanşarea, sâmbătă, de Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite a atacurilor aeriene împotriva Libiei.

În primăvara lui 1999, NATO a bombardat timp de 78 de zile Iugoslavia, formată la vremea respectivă din Serbia şi Muntenegru, pentru a-l constrânge pe preşedintele iugoslav, Slobodan Miloşevici, să retragă din Kosovo armata şi poliţia, care luptau acolo împotriva Armatei pentru Eliberarea Kosovo (UCK), gherila separatistă albaneză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici