Kamala Harris scrie istorie. A acceptat nominalizarea pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA

  • Moment istoric: Kamala Harris este prima femeie de culoare şi de origine asiatică confirmată drept candidată Democraţilor la funcţia de vicepreşedine din SUA
  • În cadrul Convenţiei Naţionale Democrate, Barack Obama l-a criticat dur pe Donald Trump
  • Alegerile prezidenţiale din SUA au loc pe 3 noiembrie
1040 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris scrie istorie. A acceptat nominalizarea pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA

Kamala Harris devine prima femeie de culoare care candidează din partea Democraţilor la funcţia de vicepreşedinte SUA

 
În cadrul Convenţiei Naţionale Democrate, care s-a desfăşurat în mediul online din cauza pandemiei de Covid-19, Kamala Harris a scris istorie şi a devenit prima candidată de origine asiatică şi de culoare la funcţia de preşedinte al SUA, din partea unui partid major.
 
Alături de Kamala Harris, Democraţii vor merge pe mâna lui Joe Biden pentru postul de preşedinte, care va accepta oficial nominalizarea astăzi, tot în cadrul evenimentului.
 
Kamala Harris a reflectat asupra nominalizării ei şi a ţinut să aducă în discuţie femeile care au ajutat-o să ajungă în acest punct, inclusiv pe mama ei, care a imigrat din India în SUA: "Probabil că ea nu şi-a imagiant niciodată că voi sta acum în faţa voastră spunând aceste cuvinte: <<Accept nominalizarea pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA>>".
 
Prezent la Convenţie, fostul preşedinte american Barack Obama a livrat un discurs neaşteptat, în care l-a atacat dur pe actualul şef al statului, Donald Trump. Obama a spus că o realegere a lui Trump ar reprezenta o gravă ameninţare asupra demoraţiei şi i-a îndemnat pe votanţi să fie responsabili şi buni cetăţeni înaintea alegerilor din noiembrie.
 
Şi Hillary Clinton a vorbit despre viitoarele alegeri, făcând referire la candidatura ei pierdută din 2016. Ea a declarat că mulţi americani pe care i-a întâlnit i-au mărturisit că şi-ar fi dorit să se întoarcă în timp şi să voteze altfel.
 
Alegerile prezidenţiale din SUA au loc pe 3 noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici