Kerry şi Lavrov se vor întâlni la Geneva pentru a discuta despre situaţia din Siria

Secretarul american de Stat John Kerry şi ministrul rus de Externe Serghei Lavrov au purtat miercuri o conversaţie telefonică cu privire la coordonarea acţiunilor antiteroriste din Siria şi urmează să se întâlnească vineri la Geneva, a anunţat Ministerul rus de Externe.

676 afișări
Imaginea articolului Kerry şi Lavrov se vor întâlni la Geneva pentru a discuta despre situaţia din Siria

Kerry şi Lavrov se vor întâlni la Geneva pentru a discuta despre situaţia din Siria

"Discuţia a avut drept subiect situaţia din Siria, inclusiv din zona Alep, unde trupele guvernamentale, cu sprijin din partea forţelor militare ruse, desfăşoară o operaţiune umanitară", se afirmă într-un comunicat al Ministerului rus de Externe, citat de TASS.

Un alt subiect al conversaţiei telefonice între cei doi oficiali a fost şi acela al posibilităţii unor acţiuni coordonate între Rusia şi Statele Unite în lupta împotriva teroriştilor, iar cele două părţi au subliniat necesitatea de a trasa o linie de demarcare mai clară între grupurile siriene de opoziţie care sunt susţinute de Washington şi grupările teroriste care se folosesc de această acoperire şi asupra cărora armistiţiul nu se aplică.

Lavrov şi Kerry se vor întâlni vineri la Geneva, unde urmează să discute pe tema cooperării între Washington şi Moscova în ceea ce priveşte acţiunile antiteroriste desfăşurate în Siria.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici