Khabarovsk, zguduit de protestele masive faţă de reţinerea guvernatorului rus, acuzat de omor: „Libertate! Putin este un hoţ”

  • Mii de persoane au protestat, sâmbătă, faţă de reţinerea guvernatorului rus, acuzat că a pus la cale uciderea unor oameni de afaceri, scrie The Moscow Times.
  • Protestatarii au scandat: „Moscova, du-te!” „Serghei Furgal este alegerea noastră” „Putin este un hoţ”.
  • Site-ul local de ştiri DVHab.ru a descris mitingul ca fiind „cel mai mare din istoria Khabarovsk”.
3515 afișări
Imaginea articolului Khabarovsk, zguduit de protestele masive faţă de reţinerea guvernatorului rus, acuzat de omor: „Libertate! Putin este un hoţ”

Khabarovsk, zguduit de protestele masive faţă de reţinerea guvernatorului rus, acuzat de omor: „Libertate! Putin este un hoţ”

Reţinerea bruscă a guvernatorului Serghei Furgal vine imediat după ce referendumul lui Putin a fost votat în proporţie de 77,92%, iar astfel liderul de la Kremlin ar putea fi preşedinte până în 2036.

Mii de persoane au ieşit pe străzile din Khabarovsk pentru a protesta faţă de reţinerea guvernatorului rus, acuzat că a pus la cale uciderea unor oameni de afaceri, cu 15 ani în urmă.

Site-ul local de ştiri DVHab.ru a numit mitingul „cel mai mare din istoria Khabarovsk”, adăugând că protestul a blocat traficul în acest oraş cu peste 600.000 de locuitori. Protestatarii au scandat „Libertate”, „Moscova, du-te!” „Serghei Furgal este alegerea noastră” „Putin este hoţ” şi „Putin, demisionează”, potrivit imaginilor publicate pe site. Potrivit BBC, poliţia nu a intervenit şi nu a făcut arestări.

Guvernatorul a fost reţinut imediat după ce reforma lui Putin a fost votată în proporţie de 77,92%, iar astfel liderul de la Kremlin ar putea fi preşedinte până în 2036. Peste 40.000 de oameni au semnat o petiţie prin care solicită eliberarea lui Furgal.
Furgal, membru al Partidului Democrat Liberal din Rusia, este popular în regiune după ce l-a învins în 2018 pe rivalul său de la partidul Rusia Unită, care îl sprijină pe preşedintele Putin.
 
Furgal riscă închisoarea pe viaţă
 
Furgal a fost reţinut, joi, de FSB care nu a detaliat presupusele crime, însă a declarat că patru membri ai unui grup criminal organizat au fost deja reţinuţi şi că persoanele implicate în acele crime au furnizat deja informaţii împotriva lui Furgal.
 
Susţinătorii guvernatorului cred că reţinerea sa este o mişcare politică, altfel nu îşi explică motivul pentru care autorităţile au decis să-l acuze, după 15 ani.
 
Autor: Tatiana Beliuţă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
putin,
rusia,
furgal

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici