Kievul anunţă că a distrus o coloană de camioane care transporta insurgenţi proruşi

Forţe ucrainene care participă la "operaţiunea antiteroristă" au distrus o coloană de cinci camioane militare de tip Kamaz care transporta insurgenţi proruşi, a anunţat joi Ministerul Apărării.

745 afișări
Imaginea articolului Kievul anunţă că a distrus o coloană de camioane care transporta insurgenţi proruşi

Kievul anunţă că a distrus o coloană de camioane care transporta insurgenţi proruşi (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Operaţiunea s-a desfăşurat miercuri seara, în sudul regiunii Doneţk, unul dintre bastioanele insurgenţilor proruşi, adaugă serviciul de presă al ministerului, fără să ofere un bilanţ mai precis.

El dă asigurări că un grup de rebeli - care a sosit la bordul unor maşini civile ce arborau un steag alb - a deschis focul, miercuri, asupra unui pnct de control aparţinând armatei, dar a fost respins, iar "agresorii au fost eliminaţi".

Situaţia în zona de conflict era "tensionată" joi dimineaţa, se arată în comunicatul militar, care citează 16 cazuri de tiruri, în ultimele 24 de ore, din partea rebelilor asupra unor puncte de control şi altor poziţii deţinute de armată. Militarii au "ripostat în mod adecvat", precizează ministerul.

Forţele de la Kiev şi-au reluat ofensiva militară în estul Ucrainei după expirarea, luni seara, a unui armistiţiu pe care preşedintele Petro Poroşenko a decis să nu-l prelungească.

Kievul nu şi-a schimbat poziţia după reuniunea de la Berlin a şefilor diplomaţiilor ucraineană, rusă, germană şi franceză, care au insistat asupra necesităţii angajării unor noi negocieri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici