Kievul interzice zborurile între Rusia şi două mari oraşe din estul Ucrainei

Autorităţile ucrainene au interzis zborurile operate de companii ruseşti cu destinaţiile Dnipropetrovsk şi Harkov, două mari oraşe din estul Ucrainei, situate în apropierea regiunilor separatiste proruse.

360 afișări
Imaginea articolului Kievul interzice zborurile între Rusia şi două mari oraşe din estul Ucrainei

Kievul interzice zborurile între Rusia şi două mari oraşe din estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile au interzis companiilor ruseşti să opereze zboruri spre Harkov şi Dnepropetrovsk, din motive de securitate", a declarat sâmbătă Denis Antoniuk, şeful serviciului de transport aerian al Ucrainei.

Interdicţia a fost introdusă pe durată nedeterminată şi vizează, de asemenea, compania ucraineană Dniproavia, care asigură legătura Moscova-Dnipropetrovsk.

Dnipropetrovsk şi Harkov sunt situate în apropierea regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, afectate de o rebeliune armată prorusă.

Zborurile spre cele două regiuni separatiste au fost suspendate în urmă cu câteva luni.

Aeroportul din Lugansk a fost distrus complet, iar cel din Doneţk este teatrul unor lupte între rebeli şi militari ucraineni.

Un avion al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care aveau loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de pasageri şi membri ai echipajului. Toate persoanele aflate la bord au murit.

Ucraina a atribuit atacul insurgenţilor separatişti susţinuţi de Moscova, în timp ce Rusia a sugerat că avionul a fost doborât de armata ucraineană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici