Kievul vrea să încheie în mai puţin de o lună "faza activă" a operaţiunii militare din est

Ucraina intenţionează să încheie într-o lună "faza activă" a operaţiunii sale militare împotriva separatiştilor proruşi în estul ţării, a declarat şeful Statului Major Viktor Mujenko într-un interviu din care au fost publicate câteva fragmente joi.

589 afișări
Imaginea articolului Kievul vrea să încheie în mai puţin de o lună "faza activă" a operaţiunii militare din est

Kievul vrea să încheie în mai puţin de o lună "faza activă" a operaţiunii militare din est (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Faza activă se va încheia într-un viitor apropiat (...) probabil în mai puţin de o lună", a declarat Viktor Mujenko într-un interviu ce va apăra vineri în săptămânalul Novoie Vremia.

Ucraina desfăşoară de la jumătatea lui aprilie o "operaţiune antiteroristă" împotriva insurecţiei armate proruse, inspirată şi finanţată, potrivit Kievului, de Moscova care le furnizează arme.

Potrivit ONU, luptele au provocat cel puţin 1.000 de morţi.

În ultimele zile, armata ucraineană a preluat controlul asupra mai multor oraşe strategice ocupate de separatişti şi continuă să se apropie de capitalele regionale Doneţk şi Lugansk.

Prăbuşirea, la 17 iulie, a unui avion de linie malaysian cu 298 de persoane la bord doborât de o rachetă lansată din zona controlată de rebelii proruşi a generat o nouă intensificare a tensiunilor şi înăsprirea sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici