Kim Jong Un a comparat pentru prima dată problemele economice ale Coreei de Nord cu marea foamete din anii 1990, care a ucis sute de mii de persoane

  • Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut să desfăşoare un efort colectiv pentru a combate dificultăţile economice severe, comparându-le pentru prima dată cu foametea din anii 1990, care a ucis sute de mii.
  • Kim a spus anterior că ţara sa se confruntă cu „cea mai gravă situaţie din toate timpurile” din cauza mai multor factori, inclusiv pandemia de coronavirus, sancţiunile conduse de SUA şi dezastrele naturale de vara trecută.
  • Este pentru prima dată când a făcut în mod public o asociere cu foametea.
3127 afișări
Imaginea articolului Kim Jong Un a comparat pentru prima dată problemele economice ale Coreei de Nord cu marea foamete din anii 1990, care a ucis sute de mii de persoane

Kim Jong Un a comparat pentru prima dată problemele economice ale Coreei de Nord cu marea foamete din anii 1990. Liderul de la Phenian se confruntă cu cel mai mare test al guvernării sale

Declaraţiile lui Kim sugerează cât de serios vede el dificultăţile actuale despre care observatorii străini spun că sunt cel mai mare test al guvernării sale de nouă ani.

"Există multe obstacole şi dificultăţi în faţa noastră şi, prin urmare, lupta noastră pentru îndeplinirea deciziilor celui de-al optulea Congres al Partidului nu este simplă", a declarat Kim joi membrilor partidului de guvernământ, potrivit Korean Central News, citat de Associated Press.

Discursul lui Kim a venit la ceremonia de încheiere a unei întâlniri a partidului. În timpul discursului din ziua de deschidere, marţi, Kim a spus că îmbunătăţirea mijloacelor de trai publice în faţa „celei mai grave situaţii” va depinde de partid.

În timpul congresului partidului din ianuarie, Kim a ordonat oficialilor să construiască o economie mai puternică şi autosustenabilă pentru a reduce dependenţa de importuri. Dar problemele Coreei de Nord sunt rezultatul a decenii de gestionare defectuoasă, izolare autoimpusă şi sancţiuni asupra programului său nuclear, spun analiştii.

Datele chineze arată că comerţul Coreei de Nord cu China, cel mai mare partener comercial, a scăzut cu aproximativ 80% anul trecut, după închiderea frontierei Coreei de Nord, ca parte a măsurilor stricte de pandemie.

Coreea de Nord timp de ani de zile a depins de ajutorul internaţional după foametea de la mijlocul anilor '90, care a fost cauzată de pierderea asistenţei sovietice, a gestionării defectuoase şi a dezastrelor naturale. Numărul exact al morţilor nu este clar, variind de la sute de mii la 3 milioane.

Unii experţi spun că dificultăţile continue ale Coreei de Nord nu vor duce la foamete, deoarece China nu va lăsa acest lucru să se întâmple. Ei spun că China îşi face griji cu privire la posibile valuri de refugiaţi nord-coreeni peste graniţă, dar mai ales la o Coree unificată pro americană.

Când Kim a schimbat luna trecută mesaje cu preşedintele chinez Xi Jinping, mass-media de stat din Coreea de Nord a declarat că Xi şi-a exprimat angajamentul de a „oferi popoarelor celor două ţări o viaţă mai bună”. Unii analişti au considerat acest lucru ca un indiciu că China va furniza în curând Coreei de Nord hrană, îngrăşăminte şi alte provizii necesare, care au fost reduse semnificativ pe fondul închiderii frontierelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici