Kim Jong-un, încântat de testarea unei noi RACHETE: "A fost un succes total". Ce spun oficialii sud-coreeni - VIDEO

Presa nord-coreeană a publicat o fotografie cu liderul Kim Jong-un zâmbind încântat în timp ce asista la o lansare a unor noi rachete de înaltă precizie.

6690 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un, încântat de testarea unei noi RACHETE: "A fost un succes total". Ce spun oficialii sud-coreeni - VIDEO

Kim Jong-Un, încântat de testarea unei noi RACHETE: "A fost un succes total". Ce spun oficialii sud-coreeni - VIDEO (Imagine: Rodong Sinmun/ EPA)

Agenţia oficială nord-coreeană KCNA a anunţat vineri testarea cu succes a unei noi rachete tactice de înaltă precizie, subliniind progrese semnificate înregistrate de acest stat în domeniul apărării.

Cu această ocazie, Rodong Sinmun, ziarul oficial al Partidului Muncitoresc al Coreei de Nord, a publicat pe prima pagină o fotografie cu liderul Kim Jong-Un, stând alături de oficiali nord-coreeni în faţa unor calculatoare, relatează Daily Mail. Aceştia sunt văzuţi zâmbind, cel mai probabil după efectuarea testului noii rachete.

Testul acestei arme noi, care a fost "realizată sub controlul personal al (liderului nord coreean) Kim Jong-un", a fost un succes total, a adăugat KCNA.

Imaginea a apărut la o zi după ce Coreea de Sud a susţinut că trei proiectile de rază scurtă au fost trase dinspre Nord către apele sale. Potrivit oficialilor din Sud, proiectilele au fost trase joi dintr-un oraş situat la port şi au zburat pe o distanţă de aproximativ 190 de kilometri înainte să aterizeze în apele sud-coreene, fără să fie înregistrate victime.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean de Apărare, Kim Min-seok, a declarat că statul nord-coreean încearcă în ultimii ani să îşi îmbunătăţească sistemul de rachete de calibru înalt, şi că numărul şi diversitatea armelor au crescu treptat, cu fiecare lansare-test.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici