Kim Jong-un îşi motivează soldaţii pentru un eventual război. Imaginile prin care liderul nord-coreean vrea să pară dur - FOTO

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, a fost surprins în câteva fotografii alături de tancuri şi arme, alimentând ideea unei ofensive armate viitoare a statului asiatic asupra inamicilor. Potrivit presei internaţionale, Kim Jong-un încearcă să abordeze o poziţie defensivă pentru a-şi intimida adversarii precum Statele Unite ale Americii sau Coreea de Sud.

8224 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un îşi motivează soldaţii pentru un eventual război. Imaginile prin care liderul nord-coreean vrea să pară dur - FOTO

Kim Jong-un îşi motivează soldaţii pentru un eventual război. Imaginile prin care liderul nord-coreean vrea să pară dur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul nord-coreean apare în câteva fotografii, făcute publice recent, alături de tancuri şi arme, în compania unor reprezentanţi militari ai Coreei de Nord. Cotidianul britanic Daily Mail scrie că prin aceste imagini Kim Jong-un îşi doreşte să îşi formeze o imagine "dură", totul pentru a intimida inamicii statului asiatic.

Principalele state aflate în vizorul lui Kim Jong-un sunt Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii, ţări pe care acesta le consideră o ameninţare pentru patria sa.

De altfel, AFP relata marţi că liderul comunist a desemnat o mică insulă care aparţine de Coreea de Sud, aflată în propierea frontierei de sud a ţării, drept prima ţintă în caz de conflict armat

Pe parcursul ultimelor zile Coreea de Nord a lansat o serie de ameninţări la adresa SUA, avertizând că Statele Unite se expun unei "lovituri nucleare preventive".  

De asemenea, presa oficială nord-coreeană susţine că tensiunile rămân foarte puternice în peninsulă, în condiţiile în care Coreea de Nord a denunţat la începutul acestei săptămâni armistiţiul care a finalizat războiul Coreei din 1953. 

Marţi Kim Jong-un a efectuat o vizită la una dintre cazărmile importante ale Coreei de Nord şi le-a spus soldaţilor că determinarea cu care aceştia luptă ar putea fi cheia câştigării războaielor.  

"O dată dat ordinul, trebuie să rupeţi spatele inamicilor nebuni, să le tăiaţi gâtul, ca să le arătaţi, astfel, clar, ce este un război adevărat", a declarat Kim Jong-un, citat de agenţia oficială nord-coreeană KCNA. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici