Kim Jong-un îşi vrea nava înapoi/ Ambasadorul Coreei de Nord la ONU: „Statele Unite sunt într-adevăr o ţară de gangsteri”

Coreea de Nord i-a cerut secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, să se ocupe de confiscarea ilegală de către Statele Unite a uneia dintre navele sale de marfă, a anunţat sâmbătă mass-media de stat, potrivit Reuters.

6699 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un îşi vrea nava înapoi/ Ambasadorul Coreei de Nord la ONU: „Statele Unite sunt într-adevăr o ţară de gangsteri”

Kim Jong-un îşi vrea nava înapoi/ Ambasadorul Coreei de Nord la ONU: „Statele Unite sunt într-adevăr o ţară de gangsteri”

„Acest act de deposedare indică în mod clar că Statele Unite sunt într-adevăr o ţară de gangsteri cărora nu le pasă deloc de legile internaţionale”, a declarat ambasadorul nord-coreean la Naţiunile Unite într-o scrisoare trimisă vineri lui Guterres, anunţă agenţia de ştiri KCNA.

Protestul Phenianului la Naţiunile Unite privind confiscarea navei a fost făcut pe fondul intensificării tensiunilor de la finalul celui de-al doilea summit între liderul nord-coreean, Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump, vizând realizarea denuclearizării Nordului, care au izbucnit la Hanoi în februarie.

În scrisoare se cere, de asemenea, „măsuri urgente" luate de Guterres şi susţine că Washingtonul a încălcat suveranitatea Nordului şi statutul ONU.

După ce discuţiile de denuclearizare s-au blocat, Coreea de Nord a făcut mai multe teste de arme în această lună. Testele au fost văzute ca un protest al lui Kim după ce Trump a respins solicitările sale de renunţare la sancţiuni la summitul de la Hanoi.

Coreea de Nord a declarat că sechestrul navei a încălcat spiritul summitului şi a cerut întoarcerea navei fără întârziere.

Statele Unite au anunţat săptămâna trecută că au plasat sub sechestru o navă cargo nord-coreeană, susţinând că ţara comunistă încalcă sancţiunile impuse regimului de la Phenian.

Sancţiunele ONU interzic Coreei de Nord să exporte cărbune şi alte resurse minerale. Experţii cred că Phenianul a folosit exporturile de cărbune pentru a-şi finanţa industria militară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici