Kim Jong Un şi-a schimbat premierul în timp ce ţara se afundă şi mai mult într-o criză economică accentuată de inundaţiile masive

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, l-a schimbat din funcţie pe premierul pe care l-a numit în urmă cu aproximativ un an. Schimbarea vine în contextul în care Coreea de Nord se confruntă cu o criză economică majoră cauzată de inundaţiile masive care au distrus complet culturile agricole, scrie Bloomberg.

8621 afișări
Imaginea articolului Kim Jong Un şi-a schimbat premierul în timp ce ţara se afundă şi mai mult într-o criză economică accentuată de inundaţiile masive

Kim Jong Un şi-a schimbat premierul în timp ce ţara se afundă şi mai mult într-o criză economică accentuată de inundaţiile masive

În Coreea de Nord, premierul este persoana responsabilă de managementul economic al ţării.

Vineri, presa de stat a anunţat că în funcţia de premier a fost numit Kim Tok Hun, înlocuindu-l astfel pe Kim Jae Ryong. Acesta din urmă este considerat de liderul nord-coreean responsabil pentru recolta agricolă slabă din vara aceasta.

"Economia nord-coreeană se confruntă cu o provocare serioasă acum, iar cineva a trebuit să-şi asume responsabilitatea politică", a declarat Choi Kang, vicepreşedinte al Institutului Asan pentru Studii Politice din Seul, citat de Bloomberg. "Această schimbare a premierului pare a fi mai mult o măsură de precauţie pe care Phenianul o ia ca urmare a nemulţumirii populaţiei", a continuat expertul.

Kim Jong Un a declarat că inundaţiile au afectat grav economia ţării, dar Coreea de Nord nu va accepta ajutor extern din cauza riscului de coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici