Kim Jong-un şi Moon Jae-in vor organiza un summit în Phenian

Preşedintele Coreei de Nord şi omologul său sud-coreean, Moon Jae-in se vor întâlni în Phenian în perioada 18-20 septembrie pentru a discuta despre „măsuri practice” în vederea denuclearizării, a transmis Chung Eui-yong, consilier pentru Securitate sud-coreean, relatează Reuters.

187 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un şi Moon Jae-in vor organiza un summit în Phenian

Kim Jong-un şi Moon Jae-in vor organiza un summit în perioada 18-20 septembrie

Liderul nord-coreean şi-a „reafirmat determinarea de a finaliza denuclearizarea” peninsulei Coreene şi şi-a exprimat dorinţa de a coopera îndeaproape cu Statele Unite şi Coreea de Sud, a declarat Chung.

De asemenea, Kim Jong-un a declarat că cele două ţări din peninsula Coreeană trebuie să continue eforturile de realiare a denucleariării şi să îşi îmbunătăţească relaţiile bilaterale.

O delegaţie specială din Coreea de Sud a plecat miercuri spre Coreea de Nord pentru o vizită oficială de o zi, în vederea stabilirii detaliilor summitului dintre preşedinţii celor două ţări.

Delegaţia specială a discutat despre „stabilirea păcii, consolidarea relaţiilor bilaterale şi denuclearizarea peninsulei Coreene”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Moon Jae-in.

Primul summit dintre cei doi preşedinţi a avut loc în luna aprilie în oraşul Panmunjom din Coreea de Nord şi a reprezentat un moment important în relaţia tensionată dintre cele două ţări.

În timpul summitului din aprilie, cei doi lideri au decis să mai organizeze o întâlnire în toamnă, de data aceasta în Phenian, capitala Coreei de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici