Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor din Beirut afectate de explozie

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a postat, marţi seara, pe contul său de Twitter un mesaj prin care transmite condoleanţe familiilor afectate de explozia uriaşă care a afectat capitala Libanului.

208 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a transmis condoleanţe  familiilor din Beirut afectate de explozie

Klaus Iohannis a transmis condoleanţe familiilor din Beirut afectate de explozie

„Cele mai profunde condoleanţe familiilor victimelor din teribila explozie din Beirut. Suntem alături de Liban şi de poporul libanez în aceste momente dificile”,  scris preşedintele României pe reţelele de socializare.

Mai multe explozii violente au avut lor în capitala libaneză Beirut, în zona portului. Una dintre ele chiar lângă reşedinţa fostului premier Saad Hariri.

Deocamdată, nu se ştie cauza. Presa scrie însă că deflagraţiile ar fi rezultatul unui incident în portul Beirut. Explozia ar fi avut loc la o instalaţie de stocare a petrolului. Autorităţile nu au anunţat nimic până în acest moment.

Cel puţin 76 de persoane şi-au pierdut viaţa şi  în jur de 4.000 au fost rănite  în deflagraţia care a zguduit, la propriu, zona portuară a oraşului Beirut.

Pe lângă epidemia de coronavirus, Liban se confruntă şi cu o criză economică. Spitalele sunt pline, nu există rezerve de sânge, iar, pe deasupra, au probleme cu generatoarele de curent, conform chicagotribune.com.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici