KLM confirmă: Regele Olandei, Willem-Alexander, este copilot pe rutele europene

Regele Olandei, Willem-Alexander, a recunoscut că timp de două decenii a zburat cu KLM, în calitate de copilot, această pasiune ajutându-l să se relaxeze şi să se detaşeze de îndatoririle regale, informează compania aviatică.

3801 afișări
Imaginea articolului KLM confirmă: Regele Olandei, Willem-Alexander, este copilot pe rutele europene

KLM confirmă: Regele Olandei, Willem-Alexander, este copilot pe rutele europene

Willem-Alexander a păstrat discreţia de fiecare dată când a fost la bordul aeronavelor.

"Avantajul de a fi copilot constă în faptul că nu este nevoie să-mi spun numele. Întotdeauna când le urez pasagerilor un zbor plăcut alături de noi, menţionez doar numele căpitanului şi al echipajul. Deci nu trebuie să mă prezint", a spus regele.

Suveranul olandez a precizat că se antrenează în prezent pentru a pilota aeronavele Boeing 737 din flota KLM.

Regele va continua să zboare de două ori pe lună în calitate de copilot, la fel cum obişnuia în timp ce pilota avioanele de dimensiuni mai mici, Fokker 70. Acesta alege de obicei zborurile scurte, ca să poată reveni rapid în Olanda în caz de urgenţă.

Compania KLM a fost fondată în anul 1919, fiind cea mai veche linie aeriană care şi-a păstrat numele original. În 2004, Air France şi KLM au format alianţă Air France KLM. De aici a rezultat cel mai puternic grup aviatic european.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici